Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.11.2022 17:19 - Синдромът Оbserver
Автор: mortagon Категория: Политика   
Прочетен: 2993 Коментари: 5 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 Синдромът-страничен наблюдател е явление в психологията , което се свързва с липсата на реакция в критична ситуация . Или иначе казано - за безразличието , поне привидно , което обхваща гледащите , независимо колко страшна сцена се разиграва пред очите им. Никой не се намесва, никой не предприема нищо, за да спре случващото . Просто наблюдава.
 Страничният наблюдател е обект на дългосрочни изследвания в психологията. Те доказват един парадокс - колкото повече са наблюдаващите , толкова по-малко вероятно някой от тях да реши да се включи.

image
                     
                      "Споделената отговорност е споделена безтговорност"
С други думи-всеки чака някой друг да поеме инициативата в свои ръце и да предприеме някакво действие. И ако никой не го направи (както често се случва) , просто всички стоят притихнали, апатични и следят отстрани какво ще стане.Това се случва в следствие на т.нар. Разпределена Отговорност. Хем всички заедно са отговорни, хем никой конкретно не носи отговорността на плещите си.

 В днешно време повечето пъти се подкрепя тезата , който сам си го направи, никой не може да му го направи и така безучастността се включва като намерение за нищо конкретно. Агонията , която са изпаднали хората е в резултат , че всеки живее в различен свят спрямо съществуващият и го доказват с мълчание и бездействие , че е паралелен техният свят без никакви допирни точки.Този леден свят ни отдалечава от корените като българи и от общественото мнение. Храним си егото,защото средата ни го изисква за да има защитник , който ще я предпази от идващите катаклизми.Създаваме арктическа буря , която е предпоставка за импотентно партьорство без вълнение и емоций.Борба на матрици за господстващ култ! Различното еднообразие води до делене на същността на човешкият генотип и неговото  култивиране в нещо примитивно или животинско само защото човек е човек , когато  издигне животинското над себе си! Тук Азът няма значение когато борбата за  бялата раса вече е минало, когато не можем да сформираме общество! Животинското , eгото надделяват в защита от непосредствена близост.



Гласувай:
4



Предишен постинг

1. zarenkow - Аз-ът и Егото, мисля, че са свързани,
24.11.2022 18:54
макар да звучат, като синоними, Азът е едновременно Егото и Духовното. Аз без Духовното се случва, но без Егото, Аз няма. Така ми се струва, защото в човека обичайно Егото се надгражда понякога от Духовното, за да наречем някой, че е човек. Така да се каже, две в едно войнстващи помежду си сили. Та в този смисъл " Синдромът-страничен наблюдател" е налице при доминирането на Егото, т.е. при доминирането на животното в Аза. Защо , кога и как се случва това е друга интересна тема.
цитирай
2. 1997 - Свържи го със синдрома Заучена безпомощност
24.11.2022 23:24
БСП казва, с книжните самолети изстискват български пари. Мнозинството казва- вие не разбирате, няма да се бъркате защото имате стари вини. Ще ги платим, защото сме в една общност.
Така по всеки въпрос- добрите предложения на БСП се игнорират и принудително партията се вкарва в позиция на наблюдател, от нея нищо да не зависи.
И това е за партия, за която гласуват стотици хиляди. А за единиците, кой ги бръсне? Правят ни бедни и незначителни, после изглеждали сме като крави за доене, които гледат как се бият биковете. Лошо, Говедаров.
цитирай
3. mortagon - здравей Zarenkow
25.11.2022 09:19
Та в този смисъл " Синдромът-страничен наблюдател" е налице при доминирането на Егото, т.е. при доминирането на животното в Аза. -

По много начини могат да се разглеждат доминацията на Егото и това което ти казваш че е доминация на животното в Аза тука вече го тълкувам като Мутант Имах впредвид че когато издигаш животно над човека в култ не е задължително да има Аз Това е вече надчовешко и не му трябва Аз и надчовешкото е заредено повече с човечност отколкото "Човекът - Аз " да ти каже че няма друго нещо над него Общо взето Егото е защитникът а Азът е нападателят Азът е по близко до Бога и тука има Архангели които изразяват този Аз докато обратното имаме Его което се защитава от всички първопричини и ти се обосноваваш като прав въпреки че не си казал нищо И тук е въпросът че никой с Его няма да ти каже че е прав А ти сам стигаш до тези истини рано или късно Егото се консервира когато има какво да крие например чиста съвест как ще я пазиш освен ако неизбереш Страшното защото другото ще е използване или някаква отдаденост. Разбирам ги напълно тези наблюдатели че всеки иска да господства в техният кръг Тъжна картинка и све пак благодаря за коментара
цитирай
4. mortagon - БСП казва, с книжните самолети и...
25.11.2022 09:37
1997 написа:
БСП казва, с книжните самолети изстискват български пари. Мнозинството казва- вие не разбирате, няма да се бъркате защото имате стари вини. Ще ги платим, защото сме в една общност.
Така по всеки въпрос- добрите предложения на БСП се игнорират и принудително партията се вкарва в позиция на наблюдател, от нея нищо да не зависи.
И това е за партия, за която гласуват стотици хиляди. А за единиците, кой ги бръсне? Правят ни бедни и незначителни, после изглеждали сме като крави за доене, които гледат как се бият биковете. Лошо, Говедаров.


Да поста го постнах в политика защото има много наблюдатели в политиката и то все повече не разбират от управление на риска Но Ние сме бавноразвиваща държава и е нужно повече да се гледат детайлите отколкото да сформираш правителство и това е жалко защото от толкова опит разбираме че в критични ситуаций не правим нищо така изглеждат и гласувалите за тях и какво бихме казали на жените които очакват от нас да се справят с мъжките задължения общо взето имаме несформирани семейства по начин ценност идеал а само като интереси това виждам за жалост "Интересни Семейства"
цитирай
5. notfun - като Ефекта на 100те маймуни..същото е, с обратен знак..)
29.11.2022 09:59


/Страничният наблюдател е обект на дългосрочни изследвания в психологията. Те доказват един парадокс - колкото повече са наблюдаващите , толкова по-малко вероятно някой от тях да реши да се включи.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: mortagon
Категория: Политика
Прочетен: 10284
Постинги: 5
Коментари: 5
Гласове: 6
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031